Vanliga frågor


Hur lång är
leveranstiden?

Exakt leveransdatum får du när ordern är lagd och du mottagit din orderbekräftelse. Leveranstiden är beräknad till ca 5-7 veckor med reservation för högt ordertryck. Vi ansvarar för leveransen av ditt kök och står självklart för försäkring under leverans och inbärning.


Kan vi använda egna montörer?

Våra kök levereras med färdigmonterade stommar med installerade lådsystem. Vi rekommenderar att ni använder er av någon av våra duktiga montörer eller en montör med stor vana att montera platsbyggda kök. Väljer du att anlita en egen montör går detta givetvis bra, dock ansvarar då inte Nordiska Kök för om något monteras fel under installationen.


Vad menas med ett platsbyggt kök?

Alla våra kök byggs helt från grunden i vårt snickeri utanför Göteborg, vilket ger er en möjlighet att verkligen skapa ett unikt och platsbyggt kök helt från grunden. Alla våra kök kan anpassas helt efter era önskemål och rummets möjligheter. Vi använder oss inte av standardmått, utan behöver skåpet vara 622mm gör vi det 622mm. Detta gör att vi aldrig behöver kompromissa med kökets utformning och köket kommer att bli ett med ert hem.


Gör ni hembesök?

Vi strävar alltid efter att vara så kostnadsmedvetna som möjligt så att du som kund ska kunna få ett platsbyggt kök, men till priset av ett massproducerat standardkök. Ett steg i detta är att du som kund själv mäter och märker upp väggar och takhöjd genom vår enkla mätmall som du får av din personliga köksdesigner när vi satt igång processen.


Hur mycket kan
vi anpassa köket?

Alla våra kök byggs helt från grunden i vårt egna snickeri i Göteborg. Detta gör inte bara att vi kan hålla en hög kvalitet, noggrant kontrollerat, utan också att vi är väldigt flexibla kring speciella önskemål. Vi kan bygga alla sorters kök, anpassat till exakta bredder, material och utformning för att passa just ert rum och önskemål. Hos oss finns det alltså inga standardmått och du får välja bland ett stort antal färger och material.


Vilka garantier
har ni?

Vi lämnar 10 års funktionsgaranti på låd och gångjärnssystem, samt 10 års hållbarhetsgaranti på skåpsstommar. Vi ansvarar för hela leveransen från snickeriet till din dörr samt inbärning och försäkring längs vägen. Eventuella transportskador åtgärdar vi självklart. 


Kan man köpa även bänkskivor via er?

Att välja en passande bänkskiva är avgörande för att skapa rätt känsla i ditt kök. Vare sig du vill ha en underhållsfri bänkskiva till en exklusiv sten kommer vi hjälpa dig med ditt val. Vi säljer i stort sett alla typer av bänkskivor, som Marmor, Kalksten, Granit, träbänkskivor, samt kompositstenar som Silestone etc. Vi erbjuder våra kunder bänkskivor från marknadens ledande leverantörer. Noga utvalt av oss för att garantera den högsta kvalitén och en lång livslängd. Utöver detta erbjuder vi ett stort utbud av vitvaror, lådinredningar, blandare och allt annat som ni kan tänkas behöva till ert nya kök. Läs mer här.


Vad kostar ett kök?

För att ge er en ungefärlig uppskattning på vad ett platsbyggd kök kostar hos oss finner ni prisexempel här. Varje kök vi gör blir helt unikt och priset likaså. Priset varierar beroende på hur stort köket är, hur mycket speciallösningar som behövs, antal skåp och självklart vilken skåpsinredning man i slutändan väljer.


Vilka vitvaror
kan jag välja?

Ett kök är inte komplett utan vitvaror. Vi jobbar som återförsäljare till flera av de största vitvaruleverantörerna på marknaden. Noga utvalt av oss på Nordiska Kök för att hålla länge, samt göra ditt kök praktiskt och unikt. Här ser ni några av de vitvaror vi rekommenderar, kontakta oss så hjälper vi dig att hitta rätt, både vad gäller pris och design. Läs mer här

 

Vilka typer av
kök bygger ni?

Då varje kök byggs helt från grunden i vårt egna snickeri, gör inte bara att vi kan hålla en hög kvalitet, noggrant kontrollerat, utan också att vi är väldigt flexibla kring speciella önskemål. Vi kan bygga i stort sätt alla typer av kök, allt från shakerkök, till ramkök och minimalistiska släta kök. Allt anpassat till exakta bredder, material och utformning för att passa just ert rum och önskemål. Hos oss finns det alltså inga standardmått och du får välja bland ett stort antal färger och material. Läs mer här

 

Hur levereras köket?

Våra kök levereras färdigmonterad på stomme hem till er. Nordiska Kök sköter leveransen, ansvarar för frakten, försäkring längs vägen, samt inbärning, kostnad ca 6000 SEK (inom Sverige).

 

Hur betalas köket?

30% av slutkostnaden betalas vid beställning, resterande belopp betalas vid leverans av köket.

 
Nordiska-Kök-Cooee-kitchen.jpg

Så går det till