Vår hållbarhetsvision

Vårt miljöarbete och vision sen starten 2017 är att ständig förbättra och digitalisera sättet vi köper kök på, för att möta vår digitala kund, men också för att spara på resurser. Vi tror att ingen kan göra allt, men att alla kan göra något. Därför arbetar vi dagligen med att förbättra och utveckla våra processer för att minimera vår miljöpåverkan.

Nedan kan ni läsa om de första stegen på vår väg till vårt mål, att bli det mest resurssparande köksföretaget i Norden.


Vi producerar lokalt

  • Alla våra kök byggs helt från grunden, lokalt i vårt snickeri i Alingsås en bit utanför Göteborg. Här kontrollerar vi hela processen noggrant, från produktion ända till leverans av ditt kök, ett sätt för oss att säkerställa en hög kvalitet och trygghet i ditt köksköp.

  • Vi samkör våra kök i så stor utsträckning som möjligt för att reducera miljöpåverkan och samtidigt hålla nere fraktkostnaden för dig som kund.

  • Vi samarbetar med noggrant utvalda montörer med stor erfarenhet av att arbeta med oss, vilket säkerställer en trygg montering, som ska hålla länge.

Vi är digitala och sparar på resurser

  • Vi är ett digitalt köksföretag som erbjuder allt från inspiration till köpprocess, helt digitalt. Vi behöver inte slösa på miljön för att visa hur bra kvalitet vi erbjuder eller vilka färger det går att få våra kök i. All inspiration, tillvalslistor och beställningsdokument sköts helt enkelt digitalt i våra kanaler. Både mer tidssparande och skonsammare mot miljön.

  • Ett steg mot ett hållbarare företagande är att vi inte gör hembesök, vilket sparar ett stort antal resor per år. Istället får du som kund själv mäta upp ditt kök via vår enkla mätmall.

  • All kommunikation sker med digitala möten, vilket sparar resurser, samtidigt som det är tidsbesparande.

Vi gynnar det småskaliga

  • Vi samarbetar med flera mindre lokala leverantörer för att gynna det småskaliga hantverket. Hos oss hittar du t.ex. bänkskivor från små familjeägda stenhuggerier runt om i Sverige.

Vår tidlösa design

  • Alla våra kök byggs med visionen att de ska hålla under många år framöver, både kvalitetsmässigt men också i stil. På Nordiska Kök är vi inte förtjusta i kortlivade trender.

Vår produktion och kvalitet

  • Vi använder oss av den senaste tekniken för att minimera spill och rester i vår produktion, tillsammans med ett gediget hantverk kontrollerar vi er beställning hela vägen från produktion till leverans. Vår huvudråvara, trä, kommer från miljöanpassat, certifierat skogsbruk.

  • Vi undviker helt och hållet exotiska träslag och skapar i stället samma uttryck med våra betser och slipper då ta dessa känsliga träsorter i anspråk.

  • Vår snickerifabrik värms upp i vår panncentral av briketter som produceras från spillmaterial i produktionen.

  • Vi förpackar våra kök och luckor i papp, ett bättre val för miljön. All papp är miljöcertifierad, vilket innebär fullt kontrollerad produktion av odlade fibrer, med så stor del som möjligt av återvunnet material.

Den största tjänsten vi kan göra för naturen är att investera i kvalitet, noga kontrollerat, med minsta möjliga miljöpåverkan.

 
 
Vinnarlogga-producent_400px2.png
 

Stolt vinnare av
Residence magazines
stora formpris 2018

 

Residence Stora Formpris 2018 i kategorin ”Årets producent” tilldelas Nordiska kök, som med en premium-edge i samma prisklass som massproducerade kök öppnat upp en intressant egen falang inom designkök. 
Motiveringen lyder:

Nytt tänk i traditionell bransch med onlineförsäljning, smart marknadsföring och fokus på dem som beställer sitt drömkök. Nordiska kök visar att det går att producera lokalt, snyggt och hållbart till rimliga priser.

Det är i köket det händer. Hemmets hjärta. Kaffedoften, långa frukostar, festernas roligaste rum. Men vägen till det perfekta köket är inte alltid smärtfri. Vi blir ofta styrda i färdiga mallar hos de traditionella köksföretagen. Nordiska Kök vill ändra på det. ”Vi startade företaget för att skapa något som vi själva saknade på marknaden. Våra erfarenheter av köksrenoveringar har lämnat mycket att önska, samtidigt som det alltid blivit dyrare än vi först trodde. Vi vill ge tillbaka kreativiteten till kunden”, säger Johan Lundkvist, som tillsammans med Magnus Vansvik och André Strömblad drog igång Nordiska Kök 2017.

Företaget säljer platsbyggda premiumkök som anpassas efter kundernas önskemål, med stor flexibilitet kring färg, mått- och materialval, men fortfarande i en prisklass som ett massproducerat standardkök. Visionen är att skapa tidlösa kök som ska leva länge.

Nordiska Kök för Emma Bernhard

Nordiska Kök för Emma Bernhard

Platsbyggt kök i ljus ask, Nordiska Kök

Platsbyggt kök i ljus ask, Nordiska Kök

Köken byggs i eget snickeri utanför Göteborg. Det handbyggda paras med en process utan kostsamma showroom, återförsäljare eller hembesök, en digital resa från inspiration till beställning. Varje kök blir unikt. ”Våra kunder är ofta yngre och inredningsintresserade som letar inspiration på Instagram och Pinterest, därför satsar vi på dessa kanaler.”

”Vi vill skapa ett engagerande innehåll tillsammans med profiler och varumärken som delar våra värderingar.” Nästa steg är att ta Nordiska Kök till en global marknad. ”Det är den nordiska designen som inspirerar, vi får i dag en stor del av våra förfrågningar från Amsterdam, Paris och New York.” I dagsläget satsar Nordiska Kök i första hand på den nordiska marknaden. Köksdrömmarna har blivit smartare än någonsin.

/ Residence Magazine

Länk till artikeln här:

 
 

Välkommen att kontakta oss!

Lokalt tillverkade i vårt snickeri utanför Göteborg, byggs våra kök helt från grunden baserat på våra kunders behov och önskemål. Alla våra kök går att få i valfri kulör och i flera olika material. Varje skåp och låda anpassas sen i mått och utformning för att skapa den där exakta platsbyggda känslan. 

Välkommen att kontakta oss.