Med arvet i nordisk design har vi skapat Nordiska kök. Ett kök att leva i, unikt och platsbyggt för att passa livet idag och imorgon. Alla våra kök byggs med visionen att de ska vara tidlösa och kunna leva under många år för att belasta jordens resurser i minsta möjliga mån.

Lokalt tillverkade i vårt snickeri utanför Göteborg, byggs våra kök helt från grunden baserat på kundens behov och önskemål, vilket betyder inte bara att ni får ett kök ni kan leva och trivas i länge utan också ett kök baserat på medvetna val.

Vår vision - Ett digitalt köksföretag

Vår affärsidé är att kapa många av de kostnader som de traditionella köksföretagen har, som tex återförsäljare, hembesök, kataloger och showrooms i varje stad. Kostnader som i slutändan betalas av kunden. Istället försöker vi digitalisera stora delar av processen och kan då reducera kostnader och erbjuda ett platsbyggt, svensktillverkat kvalitetskök, men till priset av ett massproducerat standardkök hos någon av våra konkurrenter.

Läs mer om hur det går till att bygga kök med oss här.

 
 
Vinnarlogga-producent_400px2.png
 

Stolt vinnare av
Residence magazines
stora formpris 2018

 

Residence Stora Formpris 2018 i kategorin ”Årets producent” tilldelas Nordiska kök, som med en premium-edge
i samma prisklass som massproducerade kök öppnat upp en intressant egen falang inom designkök. 
Motiveringen lyder:

Nytt tänk i traditionell bransch med onlineförsäljning, smart marknadsföring och fokus på dem som beställer sitt drömkök.
Nordiska kök visar att det går att producera lokalt, snyggt och hållbart till rimliga priser.

Det är i köket det händer. Hemmets hjärta. Kaffedoften, långa frukostar, festernas roligaste rum. Men vägen till det perfekta köket är inte alltid smärtfri. Vi blir ofta styrda i färdiga mallar hos de traditionella köksföretagen. Nordiska kök vill ändra på det.”Vi startade företaget för att skapa något som vi själva saknade på marknaden. Våra erfarenheter av köksrenoveringar har lämnat mycket att önska, samtidigt som det alltid blivit dyrare än vi först trodde. Vi vill ge tillbaka kreativiteten till kunden”, säger Johan Lundkvist, som tillsammans med Magnus Vansvik och André Strömblad drog igång Nordiska kök 2017.

Företaget säljer platsbyggda premiumkök som anpassas efter kundernas önskemål, med stor flexibilitet kring färg, mått- och materialval, men fortfarande i en prisklass som ett massproducerat standardkök. Visionen är att skapa tidlösa kök som ska leva länge.

Nordiska Kök för Emma Bernhard

Nordiska Kök för Emma Bernhard

Platsbyggt kök i ljus ask, Nordiska Kök

Platsbyggt kök i ljus ask, Nordiska Kök

Köken byggs i eget snickeri utanför Göteborg. Det handbyggda paras med en process utan kostsamma showroom, återförsäljare eller hembesök, en digital resa från inspiration till beställning. Varje kök blir unikt. ”Våra kunder är ofta yngre och inredningsintresserade som letar inspiration på Instagram och Pinterest, därför satsar vi på dessa kanaler.”

”Vi vill skapa ett engagerande innehåll tillsammans med profiler och varumärken som delar våra värderingar.” Nästa steg är att ta Nordiska kök till en global marknad. ”Det är den nordiska designen som inspirerar, vi får i dag en stor del av våra förfrågningar från Amsterdam, Paris och New York.” I dagsläget satsar Nordiska kök i första hand på den nordiska marknaden. Köksdrömmarna har blivit smartare än någonsin.

/ Residence Magazine

Länk till artikeln här:

 
 

Välkommen att kontakta oss!

Kontakta oss så får ni ytterligare information om hur det går till att bygga ett kök med oss. Ni blir då tilldelade en personlig köksdesigner som hjälper er med alla frågor och funderingar under hela processen.

info@nordiskakok.se